Een van onze specialisaties is het begeleiden van (LVB*) jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Om deze jongeren een passende werkplek te bieden in een inclusieve omgeving is meer nodig dan een alleen maar een arbeidscontract. Wij verzorgen coachingstrajecten op maat voor jongeren die met meerdere uitdagingen worden geconfronteerd in hun zoektocht naar werk. En ook nadat deze jongeren een plek gevonden hebben kunnen wij ze begeleiden met een vervolgtraject op weg naar een geslaagde carrière. Het doel is om jongeren vol zelfvertrouwen te laten deelnemen aan de maatschappij.

Wij coachen de begeleiders van deze jongeren, zodat alle partijen goed van elkaar weten wat er van hen verwacht wordt en hoe ze de gestelde doelen kunnen bereiken. Om alle betrokkenen binnen de organisatie succesvol te laten deelnemen bieden we de werkgever onder andere de volgende tools:

Loopbaan- en voortgangsgesprekken voor mensen die werken met jongeren met een licht verstandelijke beperking (LVB). Technieken om in korte tijd echt contact te maken met de jongeren en ervoor te zorgen dat de relatie goed blijft.

Gesprekken om jongeren (in het doelgroepregister) naar een baan of stageplek te begeleiden, in samenwerking met praktijkopleiders, werkmatchers, jobcoaches en de werkgever.

* LVB = Licht Verstandelijk Beperkt.